Hvad er RPA Software

Hvad er RPA Software

Mange spørger til Hvad er RPA Software – RPA står for Robotic Process Automation og kaldes også for en kontorrobot. RPA Software er standard software der er udviklet til at udføre ensartede, manuelle og gentagne arbejdsprocesser. Når en robot konfigureres foretages der ikke ændringer i jeres nuværende systemer. Der kigges udelukkende på hvordan du manuelt udfører opgaven i dag og så emulerer kontorrobotten dine tastetryk.

Da der ikke foretages ændringer i de nuværende systemer og der ikke udvikles kode, betragter vi ikke implementering af en kontorrobot  som et it projekt. Det er forretningen der skal tage ansvar for at definere hvad der med fordel kan digitaliseres via en kontorrobot. Som udgangspunkt kan RPA Software anvendes i alle afdelinger, men typisk kan opgaver som udføres af økonomiafdelingen og kundeservice med fordel digitaliseres.

Hvad er RPA Software ikke. RPA Software er ikke kunstig intelligens, men der kan undervejs i afvikling af en proces gives mulighed for at en medarbejder kan taste input der kræves for at færdiggøre processen. 

Læs mere om Microsoft svar på RPA Software.

Hvordan kommer jeg igang

Det behøver ikke at være svært at komme igang med at udforske de muligheder som RPA Software tilbyder. Start med at kigge ind i organisationen og vurder hvilke arbejdsopgaver der udføres på samme måde hver eneste dag eller uge. Hvilke systemer indgår i arbejdsopgaven og hvilke tastetryk foretager du.

RPA Danmark har udviklet et RPA Starter Kit hvor vi hjælper med definere den 1. proces, installerer og konfigurerer softwaren og giver dig adgang til at afprøve den 1. kontorrobot. 

Læs om RPA Starter Kit til Power Automate Desktop.

Power Automate fra Microsoft

I maj måned 2020 opkøbte Microsoft det velkendte RPA Software WinAutomation fra Softomotiv. I september 2020 er WinAutomation funktionalitet blevet en del af Power Automate.  Læs mere om hvordan Power Automate spiller sammen med WinAutomation. 

Kort video.